Aktivnosti v okolici

Razgledni stolp Vinarium

Kdaj ste lahko na en mah zrli na pokrajine kar 4 držav naenkrat?

Dvorec Rakičan

Dvorec se nahaja na robu angleškega parka, v katerem deluje konjeniški klub. Je tudi raziskovalno izobraževalno središče in ponuja bogato vsebino za preživljanje aktivnih počitnic za otroke.

Grad Negova

Apolonija, zaljubljena popotnica, vas bo popeljala skozi zgodovino gradu in razstave v grajskih sobanah. Na grajskem vrtu vam bo razkrila lepoto zelišč.

Otok ljubezni

Tudi v Pomurju se lahko odpravite na otok - na Otok ljubezni. Skozi čas ga je oblikovala reka Mura in po legendi je to kraj, kjer se srečujejo zaljubljenci, nekoč tudi beltinska grajska gospoda.

Grad Grad na Goričkem

Največji baročni grad na Slovenskem s 356 sobami. Graditi so ga pričeli vitezi templarji v 11. stol. Danes je v gradu sedež največjega krajinskega parka v Sloveniji.

Grad Murska Sobota

Renesančni grad v Murski Soboti se nahaja v mestnem parku, ki je eden izmed najlepše ohranjenih grajskih parkov v Sloveniji. V gradu se nahaja Pomurski muzej, ki prikazuje kulturno dediščino Pomurja.

Bukovniško jezero

Jezero obdaja obsežen mešan, listnato-iglast gozd gabrov, bukev, pravega kostanja in rdečih borov. Varujemo ga zaradi botaničnih, zooloških in ekosistemskih značilnosti.

Lendavske gorice

Na robu prekmurske ravnice, tik ob meji z Madžarsko, popotnika prijetno preseneti najbolj vzhodno slovensko gričevje, ki se dviga nad mestom Lendava in kar sije v zelenju in sončnih žarkih.

Lendavski grad

Lendavski grad stoji nad starim delom mesta na strmem hribu, ki se dviga med slikovitimi vinorodnimi griči. Grad v zdajšnji obliki je nasledil srednjeveški grad, ki je stal prav na tem mestu.

Župnijska cerkev Gospodovega vnebohoda - Plečnikova cerkev

Cerkev v Bogojini je ena zanimivejših arhitektur 20. st. in najbolj znamenito svetišče Pomurja. V Plečnikovi mojstrovini v Bogojini občutite atmosfero miru, spokojnosti in zbranosti.

Rotunda

Rotunda v Selu je edinstvena ope?na romanska rotunda v Sloveniji z zgodnjegotsko poslikavo. Freske iz 14. stoletja so zanimiv pogled v zgodovino umetniškega ustvarjanja.